LinkedIn

2016 május 19.-20.-án a Zochova chata hotelben tartották a SpeedCHAIN Slovakia nemzetközi logisztikai konferencia 1. évfolyamát. Ezt a bevezető évfolyamot az OLTIS Group is támogatta, mint a konferencia egyik partnere.

A kétnapos konferencia a „Logisztika: Kihívások és megoldások“ jelszó alatt sok érdekes témával foglalkozott. A teli előadóteremben elhangzottak a szlovák logisztika sikerei, ami ki tudta használni az európai lehetőségeket egy perspektivikus ágazat kialakításához. A konferencia három szekcióban kínált kimerítő áttekintést a jelenlegi szlovákiai logisztika fő irányairól, valamint integrációjáról a közép és kelet-európai logisztikai térség keretein belül. Az egyes előadások programjára került a minőségi képzés iránti kereslet, a közlekedési és logisztikai infrastruktúra gyorsabb fejlődése a legiszlatív akadályok fokozatos megszüntetése a modern vállalkozásokban, de a bűnözés és más negatív tényezők elleni harc is, melyek objektíve fékezik a szlovák gazdaság gyorsabb fejlődésének potenciálját. A rizikókra, melyek a nyílt határokkal járnak együtt František Komora, a Szlovák Köztársaság Logisztikai és Szállítmányozási Szövetségének elnöke figyelmeztetett, aki egyben a konferencia  első napján a délelőtti program szakmai előadója is volt.

A témák szerint elosztott szekciók a résztvevőknek nemcsak előadásokat kínáltak vezető szlovákiai és külföldi szakemberektől a gazdaság egyes területeiről, hanem teret is adtak egész sor specifikus kérdésre és természetesen rögtön néhány panelvitára is. Éppen a vitafórum volt az, ami kitöltötte az esti társasági program előtti időt, aminek a célja többek közt a professzionális network-re szükséges tér felkínálása volt.

Érdekes előadást tartott a „Hatékony eszközök diszpécserek számára a közlekedés tervezéséhez“ témában, az „Innovatív logisztikai megoldások“ szekcióban Radomír Bača úr, a CID International társaság üzleti menedzsere.

Az ügyfelekkel való találkozásra adott alkalmat a kiállítási expozíció is, amin az OLTIS Group képviselői saját standjukkal vettek részt és bemutatták termékeik széles kínálatát a logisztika és raktározás területéről.

 

Speedchain1 Speedchain2 Speedchain3 Speedchain4 Speedchain6 Speedchain7