LinkedIn

Az OLTIS Group szállítmányozási információs rendszere közúti, vasúti vagy gyűjtő jellegű szolgáltatást végző cégek számára kínál szofisztikált megoldást. A rendszert a komplexitás, rugalmasság és magas szintű automatizáltság jellemzi. Előnye az európai és ázsiai vasúti teherszállítás egyes területeit érintő részletes információk tartalmazása. A rendszer nyitottsága elősegíti a könnyű integrációt a vállalati belső, illetve más, az ügyfél által használt rendszerekkel, ami jelentősen fokozza a megoldás kínálta előnyöket.

A lefedett területek áttekintése
Üzleti esetek
Követelések nyilvántartása, ajánlatképzés szállítói árlisták felhasználásával, vevői és szállítói szerződések nyilvántartása.
Megrendelések
Ügyfél-megrendelések, valamint kézzel, külső importtal vagy weben keresztül készített szállítmányozási utasítások nyilvántartása, állapotuk nyomon követése.
Szállítmányok
Fuvarok és fuvar-előrejelzések tervezése, nyilvántartása, a megvalósuló fuvarok állapotának nyomon követése, fuvardokumentumok készítése, útvonalhossz-számítás.
Árlisták és árkalkulációk
Szállítói és vevői árlisták kezelése, automatikus számítások, fuvardíj számítás a fuvarozói díjszabások alapján.
Számlázás
Egyszerű és gyűjtő bevételi számlák kiállítása, költségszámlák ellenőrzése és nyilvántartása, beleértve a helyesbítő, illetve az előleg számlákat is.
Átrakóhelyek
Szállítmányok vonalkód, QR kód vagy RFID segítségével végzett felrakásának, lerakásának és átrakásának online megoldásai, raktárleltár.
Számjegyzékek
Árujegyzékek (NHM, RID, ADR, ETSNG), állomásjegyzékek (DIUM, ENEE, TR-4), pályaosztályok, kocsi- és konténer-katalógusok.
Vasúti infrastruktúra
Pályaszakaszok műszaki paraméterei, vasúti útvonalválasztás, távolságszámítás, díjszabási távolságok számítása DIUM, TR-4 szerint.
Az áru követése
Átfogó megoldás a szállítások követésére, műholdas kommunikációs egységeken keresztül. Ezek akkumulátoros, nagy kapacitással rendelkező egységek, amelyek könnyen rögzíthetők a nyomon követendő áruhoz, az erős mágnesek segítségével. A megoldásunk egy olyan speciális webes alkalmazást tartalmaz, amely elsősorban a vasúti szektor számára készült, de az adatátvitel kiterjeszthető más információs rendszerekre és alkalmazásokba is.
Web szerviz
Idegen IR számára árujegyzékeket, állomásokra vonatkozó információkat hozzáférhetővé tevő webes szolgáltatások, távolság-díjszabás számítás, vasúti útvonalválasztás.
Mobil alkalmazás
Elektronikus rakományjegyzék a gépjárművezető által végzett online adatgyűjtéshez, káresemény-jegyzőkönyvek készítése fényképekkel.
Kontrolling
A cég tevékenységeinek és a megrendelések gazdasági vetületeinek folyamatos kiértékelése, dinamikus áttekintés és riportozás segítségével, adatraktár használatának lehetősége.
Web portál
Megrendelés készítésére, valamint az ügyfél által lebonyolításra került fuvarokra vonatkozó adatok beszerzésére, illetve Track & Trace-re szolgáló webes felület.