LinkedIn

Az OLTIS Group információs rendszerei a pályavasút üzemeltetők számára komplex megoldást képeznek a pályavasút üzemelésének információs rendszerrel való támogatására, a vonatok teljes életciklusának lefedésével.

Nagy előnyt jelent a magas fokú kölcsönös adat-összekapcsolás, koordinált és teljes körű megoldás, beleértve az adatcsere kommunikációt is a vasúttársaságok rendszereivel a TSI TAF szabványok szerint.

A lefedett területek áttekintése
Számjegyzékek és Térképek
Dinamikus pályavasúti jelentés térképalapokkal. Infrastruktúra törzsadatok. Járműsorozatok (kocsik, vontatójárművek) nyilvántartása. Társaságok, üzemeltetett iparvágányok nyilvántartása.
A vágányzárak és korlátozások tervezése és kihirdetése
SW támogatás a vágányzárak szervezéséhez, és előtervezéséhez. Infrastruktúra korlátozások adatbázisa.
Az IM információközlése
Komplex web portál az információközléshez a vasúti társaságok felé. Dinamikusan generált kimutatások, összekapcsolás lehetősége az IM további web alkalmazásával.
Pályavasút kapacitás rendelés és kiosztás
Komplex támogatás a pályavasút kapacitás kiosztása és a menetrendképzés során. Adatkommunikáció a vasúttársaságokkal a TAF TSI szerint. Web kliens azon vasúttársaságok számára, akik nem rendelkeznek saját IR-rel. Tábla menetrendek kialakítása és publikálása, nyomtatott és adattábla formában, beleértve az adatkommunikációt a vontatójárművekkel.
Rendkívüli küldemények közlekedtetése
A rendkívüli küldemények lebonyolításának komplex támogatása. Akadályok nyilvántartása. Térbeni átjárhatóság ellenőrzése.
Vonatok készre jelentése
Vonatok összetételi és készre jelentési adatainak fogadása a vasúttársaságoktól. Mozdonyvezetők járművezetési licenceinek megfigyelése, ellenőrző kimutatások.
Üzemviteli / diszpécser irányítás
Komplex IR a vonatok útvonalainak folyamatos tervezésére. Vonatközlekedések megfigyelése az üzemviteli irányítás számára. Adatkommunikáció a vasúttársaságok és környező pályavasutak IR-vel, az RNE TIS-el, stb.
Közlekedési tényadatok közlése
A vonatok tartózkodási helyének grafikus ábrázolása az utazóközönség és azon vasúttársaságok diszpécserközpontjainak számára, akik nem rendelkeznek sajátinformatikai támogatással. Információk ábrázolása a központi web alkalmazásban, az állomások IR-ből.
A vasúti szolgálattevő munkájának támogatása
Elektronikus forgalmi napló vezetése, beleértve az adatkommunikációt a központi IR-el. Vonatmenedzsment és közlekedési parancsok kialakítása.
Munkaszervezés az alkalmazottak felé
IR a munkaidő komplex tervezésére és nyilvántartására, az összes műszak típus számára. Személyzet teljesítményeinek kiértékelése, bérszámfejtési alapok elkészítése.
Díjtételek és kalkulációk
Komplex rendszer a pályavasút használati díjainak kiszámítására, automatizálás beiktatása a TSI TAF egyedi azonosításának teljes körű felhasználásával.
Adatpiac
Adatintegráció a pályavasút üzemeltető üzemviteli IR-be. Adatelemzés, az összes pályavasúti tevékenységtípusról, grafikus térképalapok felhasználásával.