LinkedIn

Az OLTIS Group komplex megoldást kínál a kicsi és nagy vasúti személyszállító vasúti társaságok részére, akik az egyes üzemirányítási és teljesítménytervezési területeken hatékonyan szeretnék végezni a tevékenységeiket.

Az OLTIS Group rendszerei támogatják a hosszútávú tervezés folyamatait, a rövidtávú és hosszútávú közlekedési menetrendek elkészítését, az eszközök és források optimális kihasználtságának támogatását, valamint azok hozzárendelését a szállítási feladatokhoz, továbbá a szállítási feladatok eszközökkel való ellátását, beleértve úgy azok közlekedésének megfigyelését, mint irányításukat (vontatójárművek, szerelvények, vonatszemélyzet, mindezt a valós időben. A rendszerek egyúttal a szükséges vizualizációkkal és grafikus ábrázolásokkal segítik a felhasználók munkáját, az aktuális és várható közlekedési helyzetről, ami által támogatást biztosítanak az üzemelési eltérések korrekciós tevékenységeihez.

A megoldás része és előnye a kölcsönös adat-összekapcsolás és konszolidált megoldás, a már megoldott adatkommunikáció a pályavasutak rendszereivel (a TSI TAP szabványok szerint), és a további partnerekkel az egyes üzemviteli tervezési és irányítási folyamatok és tevékenységek során.   

A lefedett területek áttekintése
A vonatok útvonalának modellezése
A vonatok útvonalának és a menetrendek variánsainak modellezése.
Menetrendek szerkesztésének támogatása
A szolgáltató rendszeres és a rövid távú menetrendjeinek tervezése, beleértve a rendszeres vagy ad-hoc pályavasút igénylési folyamatot.
Változtatási igények tervezése
Tervek módosítása, és a vágányzárak illetve egyéb rendkívüli események által tervezett különleges intézkedések kialakítása.
A járművek körfuvarjai és a személyzet turnusai
Körfuvarok és a személyzet turnusainak kialakítása, járművek teljesítményekhez való hozzárendelése.
A járművek és a személyzet hozzárendelése a teljesítményekhez
Műszakok tervének kialakítása, járművek és személyzet hozzárendelése a konkrét teljesítményekhez, alapok készítése a munkaidő nyilvántartás számára.
Vasúti kocsik és mozdonyok nyomon követése
Átfogó megoldás a vonatok, mozdonyok, személy-, és áruszállító vasúti kocsik és vonatok nyomon követésére, műholdas kommunikációs eszközök segítségével. A megoldásunk tartalmaz egy speciális webes alkalmazást, amely elsősorban a vasúti szektor részére készült, de az adatátvitel kiterjeszthető más információs rendszerekre és alkalmazásokba is.
Vizualizáció, vonatok közlekedésének megfigyelése és az objektumok irányítása
A vonatok, mozdonyok, vonatszerelvények és a személyzet mozgásának aktuális megfigyelése, beleértve a további közlekedési szituáció előrejelzését az igényelt grafikus ábrázolásban (grafikus menetrend, térképen való ábrázolás, áttekintő táblázatok).
A megfigyelt objektumok irányítása
A megfigyelt objektumok irányítása, a teljesítménytervtől való eltérések korrigálásának támogatása.
Sztenderdizált adatkommunikáció
Kétirányú adatkommunikáció biztosítása a pályavasúttal a TSI TAP szabványok szerint, adatkommunikáció a partnerek diszpécserközpontjaival, és a további szükséges szervezettel.
Kommunikáció a vasúttársaság üzemelési egységeivel
A diszpécserek, üzemi egységek, és a vonatkísérő személyzet közötti kommunikáció támogatása.