LinkedIn

Június 22 és 24-e között került megrendezésre Amszterdamban az UNIFE, az Európai Vasútipari Szövetség 25. közgyűlése. Az eseményen, az UNIFE új tagjaiként további 11 vállalat lett regisztrálva.

Az OLTIS Group cégcsoportot, aki 2009 óta az UNIFE tagja, a közgyűlésen Miroslav Fukan, Petr Kroča és Jiří Čáp képviselte, akik a plenáris ülés és az UNIFE közgyűlésen kívül részt vettek a ’munka-, és végrehajtó bizottságok’ munkájában is. Miroslav Fukan aktívan vett részt az elnöki bizottság (Presiding Board) és a kis-, és középvállalatok részére felállított bizottság (SMA Committee) munkájában. Petr Kroča a digitalizációs platformon (Digitalisation Platform) és a kommunikációval foglalkozó bizottságban (Communications Committee) képviselte az OLTIS Group-ot, Jiří Čáp pedig a teherközlekedéssel foglalkozó bizottságban (Freight Committee) vett részt aktívan, ahol az ERIFA dokumentum, vagy ún. állásfoglalás – ami az Európai Bizottság háttérdokumentumaként fog szolgálni a vasúti teherszállítás szemszögéből – előkészítése és vitája folyt.

Az OLTIS Group ügyvezető igazgatója, Miroslav Fukan, mint a kerekasztal beszélgetés egyik résztvevője, aktívan bekapcsolódott az EU vasútiparának versenyképessége és piaci vezetője témában (közbeszerzés, kereskedelem, kutatás és fejlesztés) amely szintén a közgyűlés keretén belül történt. Ebben a részben szintén felszólaltak:

  • Martina Werner, az Európai Parlament és az Európai Parlament Iparügyi Tanácsának tagja, valamint az Európai vasút-beszállítói ipar-versenyképesség parlamenti határozati bizottságának előadója
  • Gwenole Cozigou, DG-GROW, Európai Bizottság ipari transzformáció és fejlett hozzáadott értékláncokkal foglalkozó osztály igazgatója
  • Laurent Troger, a Bombardier Transportation és az UNIFE elnöke
  • valamint Chris Jackson, a Railway Gazette főszerkesztője, mint moderátor.

További vitatémák voltak még az EU vasúti befektetései (EU alapok, CEF, Junker befektetési terv, PPP) és az EU vasúti és közlekedési politikája (a 4.-ik vasúti csomag kivitelezése, szabványosítás, ERTMS). A rendezvényen tárgyalások folytak a partnerekkel a nemzetközi projektekről a Shift2Rail projekttel kapcsolatban, valamint az OLTIS Group további tevékenységeiről is.

 

13_UNIFE-GA-2016