LinkedIn

2016 október 6-7 között, 11. alkalommal tartottak az OLTIS Group alkalmazásait használó cégek között szakmai szemináriumot. A JERID és az OLTIS cég ügyfelei között az esemény jelentős népszerűségnek örvend, amiről a magas részvételi arány is tanúskodik. Idén, több mint 70 felhasználó vett részt, 29 különböző cégtől.

Csakúgy, mint az elmúlt években, a program két részből állt. A szállítmányozók és fuvarozók részére külön-külön lett kialakítva a program. Mindkét szekció más-más előadásokból állt, abból a célból, hogy az alkalmazásokban lévő újdonságokkal megismerkedjenek a felhasználók, valamint a szakszerű előadásokból információt gyűjthessenek a vasúti szállítmányozás területéről. A délutáni program az idei évben egységes volt.

A szállítmányozók előadásai között ez egyik kulcs-előadást Futera úr készítette, aki a Cseh vasúti pályaműködtető vállalattól (SŽDC) érkezett és a TAF TSI bevezetésének újdonságairól beszélt. Ezen kívül nem hiányozhatott az OLTIS Group újdonságainak bemutatása sem. Az EVAL rendszer újításait, mint például Magyarország vasúti infrastruktúrájával való kapcsolatait, vagy a logisztikai web-portál aktuális fejlesztéseit két szakember Eman Mikoška és Tomás Kroča mutatták be. A résztvevők továbbá érdekes információkat tudhattak meg az IRFC 2017-es konferencia előkészületeiről, amelyet 2017. március 22 és 24 között Prágában rendez meg az OLTIS csoport.

A szállítmányozóknak szóló rész délutáni blokkjában a SIMON II. üzleti névre keresztelt, teljesen új terméket mutatott be a csoport. A webes alkalmazás, amely a jármű helyzetének ábrázolására szolgál (a kocsikon és mozdonyokon lévő GPS egységek segítéségével) már a tavalyi évben bemutatásra került, és a legtöbb idei résztvevő kíváncsi volt a termék végső formájára. A SIMON II alkalmazás fő előnye a konkurens termékekkel szemben, hogy speciális funkciókat foglal magába a vasúti közlekedés és szállítás támogatásához. A legközelebbi vasútállomás hozzáadása a megállapított koordinátákhoz és a futás-teljesítmény kiszámítása valódi „vágányon mért” távolság szerinti funkciókról van szó. A résztvevők körében nagy volt az érdeklődés az új FRED – az ERIC alkalmazás teljes értékű internetes verziója iránt. Néhány érdeklődő már a szeminárium alatt hozzáférést kért a program teszt verziójához.

Azonban nem feledkezhetünk el a többi előadásról sem. Mint minden évben, idén is információkkal szolgált a csoport a NEWSPED információs rendszer felhasználói újdonságairól, és a jövő évben megrendezésre kerülő IRFC 2017 konferenciáról is szó esett.

A délutáni közös blokkban leginkább a külsős előadók jutottak szerephez. Bevezetőként a Cseh vasúti teherközlekedés (ČD Cargo) vállalat képviselője Jiří Vorel mérnök úr ismertetett meg minket a gőzmozdonyok történetével és érdekességeivel. Ezután következett Tomáš Svozul úr előadása, aki a Přerov-i Vámhivataltól érkezett, és az EU vámkódex változásait ismertette. Ez a téma rendkívül népszerű volt a szállítmányozó cégek körében, mert legtöbben naponta találkoznak vámügyi problémákkal munkájuk során. A délutáni program zárásaként Stanislav Hájek úr, mint állandó előadónk prezentált a RID – veszélyes áruk szállításával kapcsolatban készülő 2017-es változásokról.

A szeminárium szakmai részének befejezése után társasági est következett, melynek része volt egy egyéni bowling verseny – a PEPA Memorial 11. évfolyama. A dobogóra lépésről nagyon szoros küzdelem döntött.  A verseny eredményei a következők lettek:

A hölgyek kategóriájában a harmadik helyen Šárka Stratilová (ČD Cargo), a második helyen Libuše Boučková (Spedica) és az első helyen Zuzana Horniaková (Investex Group) végzett.

Az urak kategóriájában a harmadik helyen Jan Dlouhý (Spedica), a második helyen Petr Blahuš (SD Kolejová doprava) és az első helyen Lukáš Droppa (AWT) végzett.

Továbbá, az Év tehetsége kategóriában a hölgyek között Barbora Lubojacká (AWT) és az urak között Michal Hanták (Budamar Logistics) győzött.

A legtöbb dobást a hölgyek közül Zuzana Horniaková (Investex Group) 167 ponttal, az urak közül Lukáš Droppa (AWT) 173 ponttal érte el.

Minden résztvevőnek nagyon köszönjük ezt a kedves és baráti légkört amit jelenlétükkel és lelkesedésükkel segítettek létrehozni. A jövő évi szemináriumon örömmel látjuk Önöket, és bízunk benne, hogy a legtöbbjükkel újra találkozunk.