LinkedIn

Az UNIFE Elnökségi Bizottságának ülésén január 21.-én Brüsszelben hivatalosan ezen bizottság tagja lett Miroslav Fukan mérnök, az OLTIS Group ügyvezető igazgatója. Tehát 3 évig együtt fog a Bombardier Transportation elnökének (Lutz Bertling, bizottsági elnök), az Alstom Transport elnökének (Henri-Poupart-Lafarge), a Siemens Rail Systems vezérigazgatójának (Jochen Eickholt) és a többi 5 bizottsági tag oldalán ülni a tárgylóasztalnál. Ezzel egyidőben Fukan mérnök az UNIFE Stratégiai Bizottságának is tagja, valamint az UNIFE SME Bizottságának elnöke lett.

Az említett ülésen Fukan mérnök, mint az Elnökségi bizottság tagja találkozott a Közlekedési biztossal (Violeta Bulc) és a Regionális politikai biztossal (Corina Cretu). Ezeken a megbeszéléseken az aktuális prioritások voltak megvitatva, az európai vasútipar stratégiai szándékai a két Európai bizottsági képviselő legközelebbi választási időszakára vonatkozólag.

Fukan mérnök tevékenységének keretében, mint az UNIFE Elnökségi Bizottságának, az UNIFE Stratégiai Bizottságának tagja, valamint a kis és közép vállalatok bizottságának elnöke fogja a vasúti ágazat érdekeit védeni a Közép és Kelet-Európai térségben és érvényesíteni főleg az európai alapok jobb hozzáférését a vasúti infrastruktúra építésének és a vasúti kutatás és fejlesztés finanszírozásában a Cseh Köztársaságban és egész Európában. A fő prioritások az Európai Bizottság szemszögéből a következő időszakban a kis és közép vállalatok támogatásai lesznek, hangsúlyt fektetve a közlekedés területére annak érdekében, hogy növeljék részesedésüket az európai alapok merítésében a vasúti ágazat részére.

Fukan mérnök beválasztása ezekbe a jelentős funkciókba az OLTIS Group csapat hosszútávú szisztematikus munkájának eredménye a vasúti ágazatban és az aktív részvétel az európai vasúti kutatásban és fejlesztésben az UNIFE, ERRAC és ERA/TSI keretében. Ennek konkrét eredménye a vállalat bekapcsolódása a Horizon 2020 7.-ik keretprogramjának projektjeibe és a Shift2Rail JTI előkészítő fázisában való aktív részvétele.