LinkedIn

GALICJA” LENGYEL KÖZÚTI KÖZLEKEDÉSI EGYESÜLET által szervezett KONFERENCIA  /Tęgoborze, 2014.9.5.-6.

Tęgoborze, Hotel ** Litwiński

A Tęgoborze-i  őszi találkozónak megvan a maga állandó helye a Dél -lengyelországi  közúti fuvarozók  rendezvénynaptárában . Az idei  összekapcsolódott  a szervező,  „ Galicja” Lengyel Közúti Közlekedési Egyesület megalakulásának tizedik évfordulójával .

AKTUÁLIS TÉMÁK – licenc engedélyek megújítása fuvarozók részére
Az egész idő alatt hangoztatott  téma a licenc engedélyek  fuvarozók részére  történő megújításának kérdése volt , hosszú várakozási idő és a fuvarozókat érintő ezzel járó társult  következmények. Ebben a témakörben két beszámoló is elhangzott.    Pénzügyi garanciák, mint a licenc megszerzésének  feltételei –  a  Galicja  egyesület  igazgatójának Maciej Wrońskinak a  beszámolója. A meghívott vendégek között volt dr. Paweł Lesiak a varsói  Szkoła Główna Handlowa (Kereskedelmi Főiskola)  igazgatója, aki beszámolójával megnyitotta a konferenciát  ,  rámutatott a közúti teherszállítás előnyeire  a társadalom és a gazdaság számára. Nagyon szenvedélyesen ecsetelte a szakághoz való nem megfelelő hozzáállást.

Sajnos hiányoztak  a Szejm képviselői ,  akiknek részt kellett volna venni a vitában. Távolmaradásuk okának magyarázata , fontos szavazáson való részvétel volt.  Tęgoborze-ba csak  Andrzej Gut-Mostowy képviselő  jött el  és a tárgyalások kezdetén jelen volt  Stanisław Kogut szenátor  is.  A szenátor beszélt a tisztviselők felelőtlenségéről  és a közúti fuvarozás alulértékeléséről  a gazdaság szempontjából.  Ő volt azon személyek egyike, akik arra szólítottak fel, hogy a fuvarozókkal,  akik adófizetők, tisztességes  tárgyalásokat kezdeményezzenek. Szintén kihangsúlyozásra került,  hogy a lengyel közlekedési társaságok uralták a német fuvarozási piacot, de rossz a hírnevük – részben  a járműpark rossz állapota miatt – ami  Andrzej Bogdanowicz az Infrastrukturális és Fejlesztési Minisztérium képviselője fejtegetésében  hangzott el .  A találkozón részt vettek az ukrán fuvarozók képviselői  is.

A résztvevők megismerkedhettek a következőben felsorolt cégek kínálatával : VOLVO, SCANIA, MAN, RENAULT TRUCKS, MERCEDES, DAF, amelyeknek nyerges vontatói  ki voltak állítva a Litwiński szállodában.

OLTIS Polska  első alkalommal  volt  partnere  ennek a rendezvénynek. Ez egy lehetőség  volt számunkra, amelynek eredménye érdekes beszélgetések lefolytatása és új kapcsolatok kiépítése  volt, valamint megállapodások az érintett társaságokkal rendszereink bemutatását  illetően.

Köszönjük, hogy meglátogatta standunkat !

122515 (2)

143228 125034