LinkedIn

5.–8.12.2017
2017. december 5-8. között került sor Prágában a „2017 Kutatás, fejlesztés és innováció hete a Cseh Köztársaságban“ elnevezésű rendezvény 24. évfolyamára, a Cseh Köztársaság fejlesztői szövetségének szervezésében. Az esemény három részből állt: nemzetközi szimpóziumból, nemzetközi találmányi és fejlesztési nagyvásárból, és a 2017-es év fejlesztési díjának 22.-ik évfolyamából a Cseh Köztársaság elnökének védnöksége alatt.

Csoportunk részt vett a „2017-es év fejlesztési díja“ versenyen a REAL-Bridge termékkel (Információs központ az európai-ázsiai vasúti szállításokra) a JERID vállalat jelentkezésével. A verseny keretében fejlesztésének díját ebben az évben 14 terméket jelentettek be a Cseh Köztársaságból. A 2017-es év fejlesztésének díját a ŠKODA MACHINE TOOL R.t. Pizzen vállalat nyerte el a „HSW 4 S multifunkcionális munkahely virtuális modellel és VNCK szimulációval“

2017. december 7-én, a nemzetközi találmányi és fejlesztési nagyvásár keretében, a Nemzetközi együttműködés a VaVal-ban részben – EUREKA és Eurostarts programokkal kapcsolatban tartott előadást ing. Petr Kroča, az OLTIS Group kutatási és fejlesztési igazgatója „Practical Use of Funding Instruments”, címmel, amiben többek között bemutatta cégünk sikeres projektjeit az EUREKA, a Horizont 2020 és a CEF kereteiben. Kroča úr szintén részt vett a „Hogyan kell elkészíteni és előadni az EUREKA és Eurostars sikeres projekteket“ panelbeszélgetésben, ahol felléptek az EUREKA és Eurostars nemzetközi koordinátorai Csehországból, Magyarországból és Spanyolországból.