LinkedIn

2019. január 23-25-e között a „STOK “hotelben Wisla-ban, Bielsko-Biala közelében került megrendezésre kilencedik alkalommal az OLTIS Polska és První Signálni vállalatok szervezésében a „SYSTEMY KOLEJOWE “BIZTONSÁG, IT, JOG, szállítás-szállítmányozás-logisztika-pályavasúti infrastruktúra konferencia.

A konferencián közel 200-an vettek részt a vasúti közlekedéshez és logisztikához kapcsolódó vállalatokból, tudományos szakterületekről és állami intézetekből.

A konferencia fő témája a biztonság volt a pálya-infrastruktúra berendezések, személyzet, adatgyűjtés és áru területén. Bemutatásra kerültek az aktuális európai előírások, a vasútvállalatok, pályahálózat és iparvágány működtetők problémái és ezek veszélyei.

Nagyon érdekes volt Kajetán Jaglowski, a PEAKES vállalat légi és tengeri szállítási igazgatójának „Lengyelország, mint Európa intermodális központja, tranzitország vagy HUB?“ előadása, melyben kiértékelte az aktuális trendeket.

A kiegyensúlyozott közlekedés igazolt folyamatait és hatékony működését a Hamburgi kikötő üzemeltetésén keresztül Maciej Brzozowski mutatta be.
A konferenciát vita zárta a PKP PLK SA, Metrans, SŽDC, DVI, PEKAES és a CUPT vállalatok képviselői részvételével. A vitavezető Tomasz Krawczyk volt.

A részvételi díjakból befolyt összeg egy részét hasonlóan, mint az előző években is a lengyelországi SOS „Sindbad “gyermekfalu, az Ustron-i ideiglenes családi otthon és Terezka Hoňková, agyi bénulásban szenvedő rehabilitációjára utalták át.

A következő konferencia 2020-ban kerül megrendezésre.
Részletes információk itt találhatóak: http://systemy-kolejowe.railconference.com