LinkedIn

7.-9. 10. 2019

Október elején a projekt tím képviselői elindultak Helsinkibe a Digital Transport Day nevű eseményre, melyet az Európa Bizottság égisze alatt rendezett az Innovációs és Hálozati Végrehajtó Ügynökség (INEA).

Az előadások és műhelyek nagy terjedelműek voltak a digitalizáció és az (elektro)mobilitás minden területére kiterjedve egészen a multimodális közlekedés területén lévő új trendekre és a kutatás és fejlesztés további témáira vonatkozva.

Ez a néhány napos esemény kitűnő alkalom volt a már lefutott és most futó projektek bemutatására. Több tíz vállalat határozott úgy, hogy ezt kihasználja és közülük nem hiányzott az OLTIS Group sem.

Annak ellenére, hogy sok vonzó érdekességet lehetett látni, pl. drónok és elektromos rollerek, több látogató is eljött standunkat megnézni, ahol mi (egyedül Csehországból) tájékoztattunk a vasúti átjárhatóság területéről és megvitattuk a folyamat pozitív és negatív aspektusait, melyekkel az implementációs munkáink során szembesülünk.

Örülünk, hogy több társaságot is érdekelt ez a téma és az átjárhatóság sok vállalat számára kezd aktuális témává válni. Bízunk benne, hogy sikerül újabb partneri viszonyokat vagy együttműködéseket kialakítani.