LinkedIn

Az IT2Rail sikeres projektje a Horizont 2020 program 1. kihívásának, mely az IT fejlesztésre összpontosít a személyszállítás területén. Az IT2Rail a multimodális közlekedéssel foglalkozik, annak hibamentes működésével és fenntarthatóságával. A projekten cégek konzorciuma fog dolgozmi, mely 27 partnerből áll, 9 európai országból. A projekt megvalósítására a 2015 – 2017-es években kerül sor.

Az egész konzorcium koordinátora az UNIFE. Az OLTIS Group a 9 munkacsomagból 7-be van bekapcsolódva. Ezenkívül még a WP4 munkacsomag vezetését is betölti, ahol a legnagyobb és kulcsfontosságú részét a munkának az OLTIS Group végzi a Trip Trucker alkalmazáson.

Az IT2Rail fejleszti ki a menetjegy-vázlatot ez egyes közlekedési módok közti interoperabilitás alapján. A végső cél, hogy az utas egyetlen gombnyomással tudja a menetjegyét lefoglalni és kifizetni; egy teljes multimodális utazási rendszerről van szó a különböző közlekedési rendszereken és üzemeltetőkön keresztül (vasúti, városi, légi közlekedés). Az utas azonnal megkapja a hozzáféréseket (elektronikus engedély, meghatalmazás vagy a hozzáférési link) ezek egyedi azonosítójával együtt. Ezt az elektronikus engedélyt lehetőség lesz leolvasni a megfelelő ellenőrző berendezésekkel a multimodális utazás egész ideje alatt, például smartphone használatával.

Ugyancsak figyelembe lesznek véve az utas sajátos igényei és preferenciái. Ebből a célból néhány részalkalmazás kerül kialakításra, melyek a Travel Shoper, Ticketing, Trip Tracker és a Travel Companion.

 

IT2Rail

Nov-IT2R-2     Nov-IT2R-1