LinkedIn

João Aguiar Machado közlekedési és mobilitási (DC MOVE) vezérigazgató kinevezte az OLTIS Group céget és annak képviselőjét Petr Kroča mérnököt, kutatási és innovációsi igazgatót a „Digital Transport and Logistics Forum“ (DTLF) tagjává. Ez a szervezet fog az Európai Bizottság segítségére lenni a teherközlekedési és logisztikai digitalizáció fejlesztésében.

A kinevezés 2018-ig érvényes.

A bizottság a fórum megalakításáról a C(2015) számú határozatával döntött 2015 április 9.-én. A fórum középpontjánam a teherközlekedés és logisztika fog állni, különleges tekintettel a közlekedésirányítási rendszerek kölcsönhatásaira. A fórum jó alkalit ad a nemzeti koordinátoroknak, vállalkozó szervezeteknek, szakembereknek és a szabály- ill. törvényalkotóknak megvitatni egy sor kérdést, melyek főleg a következőkre irányulnak:

a) területek, ahol piaci hiányosságok vannak, melyeket európai szinten kell orvosolni,

b) EU szintű javaslatok olyan intézkedésekre, melyek ezen problémákat képesek megoldani (tartomány és hozzáadott érték),

c) módszerek arra, hogyan építeni és fejleszteni tovább a számos projektet és bevált eljárást, ismeretek terjesztését akár a használt kereten túl is, főleg ha szükséges műszaki megoldásokról van szó.