LinkedIn

A közlekedési technológiák legnagyobb, immár tizedik alkalommal megrendezett európai nemzetközi kiállítása 2014 szeptember 23–24 között zajlott Berlinben. Ezen a kiállításon már hagyományosan részt vettek mint kiállítók az OLTIS Group csoportban tömörülő társaságok is, közös kiállításuk a 4.1-es csarnok 306-os számú standján volt található. Tehát olyan jelentős vasútipari vállalatok társaságában voltunk, mint a Hacon, Huawei, Kapsch és mások.

A kiállításon való részvétel számunkra nagyon jelentős volt úgy kereskedelmi mint szakmai szempontból. Ennek bizonyítéka az a nagyszámú megbeszélés, melyen képviselőink folytattak már meglévő, illetve potencionális ügyfelekkel, valamint partnerekkel a tudományos szférából és nemzetközi szervezetekből.

Szakmai oldalról nagyon gazdagító volt mindenekelőtt megismerkedni az európai vasutakon folyó aktuális fejlesztési irányzatokkal, a jelentős versenytársakkal a közlekedésinformatika területéről illetve a vasúti járművek csúcsfejlesztésének területeivel.

Nagy visszhangot váltott ki az OLTIS Group részvétele SHIFT²RAIL közös technológiai kezdeményezésben, amit a EU Tanács 642/2014 rendelete hagyott jóvá ez év júniusában és amelynek keretében a 2015-2020-as időszakban az Európai Bizottsággal közösen 920 mil. EUR támogatást kap a vasúti kutatás és fejlesztés.

Szintén a SHIFT²RAIL témakörnek lesz szentelve a vasúti teherforgalom új technológiáinak fejlesztéséről szóló nemzetközi konferencia, az IRFC (Intrenational Rail Freight Conference) lényeges része, valamint a fejlesztésről szóló ERRIC (International Rail Freight Conference) konferencia, melyet az OLTIS Group rendez 2015 március 18-20 között  Prágában.