LinkedIn

Az adott szakkonferencia azon konkrét faktorokra összpontosított, amelyek a közeljövőben befolyásolni fogják a vállalkozói környezetet az európai Green Deal stratégiával kapcsolatban. Ennek célja elérni 2050-ig a klímasemlegességet. Ez sokunk számára egy jelentős versenyképességi akadály, amelyet, mint Európaiak magunk előtt hordozunk. Az adott stratégia ambíciója ugyanis a jelenleg ismert autóipar, energiafejlesztés, építőipar, légi és tengeri közlekedés, valamint a mezőgazdaság teljes látképének a megváltoztatása.

A ČSOB Leasing Vendor Finance & Full Service Leasing & Prague Branch igazgatója Jan Kulhánek az előadása keretében bemutatta a hallgatók számára azt, hogy milyen összetett lesz a közeljövőben forrást biztosítani azon aktivitásokhoz, amelyek nem reflektálnak a szigorú európai környezetvédelmi sztenderdekre. Egyúttal a GS1 Czech Republic és a ROSSMANN előadásai megmutatták a kitűzött célok elérésének lehetséges útjait a fokozatos fejlesztés és az innováció módszereivel.

Ondřej Krutílek európai szabályozási szakember, Vojtěch Hromíř a ČESMAD Bohemia egyesulet főtitkára, Jan Bezděkovský a közlekedésügyi miniszter megbízottja a tiszta közlekedésre, vagy Filip Hlouška a Deloitte környezetvédelmi szakjogász felszólalása a panelbeszélgetés során, amelynek címe Hogy éljük túl a Green Deal-t volt, láthatóan éreztette a szükségletet a stratégiák haladéktalan változtatására minden cégnél, amely nem szeretné elveszíteni a konkurenciaképességét az európai piacon. A cél tudatosan irányítani olyan vállalkozási formákra, amelyek lehetővé teszik a környezetet ért káros hatások folyamatos csökkentését.

További információk: https://www.reliant.eu/technologicka/