LinkedIn

 

Szeptember 17-én szombaton cégünk nagy örömmel lett a 13. számú fa – nagy levelű hárs patrónusa, melyet az Új kertek nevű olmützi városrészben lévő újonnan létrehozott Szeretet és barátság parkban lévő kápolnánál ültettünk el. A rendezvényt Miroslav Žbánek polgármester, Otakar Štěpán Bačák alpolgármester és Jaroslav Strejček a Kis Noé Alapítvány igazgatótanácsának elnöke nyitotta meg. Ezt követően az olmützi gyermekotthon gyermekei adták elő zenei programjukat, a Városháza és a Kis Noé Alapítvány képviselői pedig köszönőleveleket adtak át a fák patrónusainak. Miután egy cég bemutatta a szakszerű faültetést, a résztvevők is elültették fáikat. Standa Koutný, a marketing szegmens igazgatója vette át helyettünk a lapátot és a munkához hozzájárult Jarka Pechová a HR vezető is.

Az esemény Olmütz város és a Kis Noé Alapítvány támogatásával jött létre, amely elsősorban az olmützi régióban segíti a gyermekeket. Olmütz városa készítette elő a telepítés helyét a Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása kápolna körüli parkban. A Kis Noé Alapítvány azzal a javaslattal lépett be ebbe a projektbe, hogy polgároknak, vállalatoknak, iskoláknak, egyesületeknek stb. lehetőséget kínáljon arra, hogy a parkban lévő egyes fák mecénásaivá váljanak. A mecénás elültethette saját fáját – családjával, gyermekeivel vagy kollégáival együtt, ugyanakkor pénzbeli ajándékával segítséget nyújthatott a rászoruló gyermekeknek. Mindannyian figyelhetjük a fák növekedését, így létrejön egy teljes beültetett park, ami új arcot ad a város ezen részének. Ily módon a Kis Noé Alapítvány már 5 kertet telepített összesen 348 fával különböző helyeken.

Örömmel csatlakoztunk ehhez az együttműködéshez és hogy hozzájárultunk egy új zöldterülethez a városban, miközben segítettünk a szociálisan és fizikailag hátrányos helyzetű gyermekeken. Azt kívánjuk, hogy a mi és mások faültetvényei gyarapodjanak és töltsék el örömmel az arrajárókat.