LinkedIn

Az ACRI éves díját idén mint szokásos módon a Žofín fórum befejezését követően adták át, amelynek középpontjában a  cseh és európai vasutak aktuális  problémái szerepeltek . A díjazottak egyike lett  az OLTIS Group társaság is, amely díjat nyert a Az év rendezvénye kategóriában az IRFC 2013 (International Rail Freight Conference) konferencia sikeres szervezéséért.

Ez az esemény jelentősen hozzájárult a nemzetközi együttműködés megerősítéséhez  valamint a vasúti iparág  fejlesztéséhez, egyediségét, fontosságát  a legjelentősebb nemzetközi vasúti szervezetek és vasútvállalatok vezető képviselőinek részvétele  igazolta. Ennek a konferenciának az egyik kísérő rendezvénye az Eurázsiai vasúti fórum volt, amelyen részt vett például az Orosz Államvasutak elnöke Vladimír Jakunin, valamint az Európai Vasúti Egyesületek UIC, UNIFE illetve CER magas rangú tisztviselői.
Az ACRI éves díjával értékelik az új termékeket, innovatív megoldásokat vagy rendkívüli eseményeket.  Az ACRI éves díja hét éves fennállása óta e díj átvételével büszkélkedhet a cseh vállalatok egész sora a vasúti iparág területéről. Marie Vopálenská asszony szerint  a díjazás szintén hivatott támogatni a több mint 200 éves hagyománnyal rendelkező cseh vasúti iparágat,  amely a közelmúltban egy összetett átalakulási  folyamaton ment keresztül  és ma már ismét fontos pozíciót foglal el a cseh gazdaságban.

A rangos díjat az  ACRI a Cseh Köztársaság Közlekedési Minisztériumának,  valamint Ipari és Kereskedelmi Minisztériumának égisze alatt ítéli oda. Partnereink  a következők:  České dráhy, a.s.(Cseh Vasutak rt.), Správa železniční a dopravní cesty, s.o.( Pályavasút irányítása, állami vállalat) ČD Cargo, a.s. a Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. (Biztosító Társaság) , továbbá Média partnereink:   Dopravní noviny (Közlekedési újság), Železničář (Vasutas), ČD pro vás (ČD az Ön számára) és az Ekonomicko-technická revue Doprava (Közlekedés  Közgazdasági- Műszaki revü).

Akce roku 2013 2 Akce roku 2013 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyertesek listája az egyes kategóriákban

Infrastruktura (Infrastruktúra)
Výzkumný ústav železniční, a.s. (Vasúti Kutatóintézet, rt.- VUZ Velim Vizsgálati Központ teljes korszerűsítése )

Kolejová vozidla pro železnici (Vasúti gördülőállomány)
CZ LOKO, a.s. – Montážní vůz pro údržbu a opravy trakčního vedení MVTV 2.2
( MVTV 2.2 szerelő jármű a felsővezeték karbantartására és javítására  )

Kolejová vozidla pro městskou hromadnou dopravu  (Városi tömegközlekedési gördülőállomány)
ŠKODA TRANSPORTATION a.s. – Souprava metra „NěVa” ( „NěVa” metrószerelvény)

Signalizační, zabezpečovací a telekomunikační systémy (Jelző-, biztosító-  és távközlési rendszerek )
První Signální a.s. – zabezpečovací systém MODEST-GEMINI (MODEST-GEMINI biztosító rendszer)

Komponenty  (Komponensek)
BORCAD CZ, s.r.o. – Regionální sedadlo Regio+NG
(A regionális vasúti közlekedésben használt ülések Regionális ülés  Regio+NG

Innovátor roku (Az év innovátora)
VÚKV a.s. – Zkoušky crashové odolnosti kolejových vozidel (Mobil eszközök crash vizsgálata)

Akce roku (Az év rendezvénye )
OLTIS Group – Mezinárodní konference IRFC 2013 a Euroasijské železniční fórum (Nemzetközi konferencia IRFC 2013 és Eurázsiai vasúti fórum )

Osobnost roku (Az év embere)
Ing. Danuše Marusičová (ACRI) – za přínos pro technickou normalizaci (a műszaki szabványosításhoz történő hozzájárulásért )