LinkedIn

Az Európai Tanács 2014.6.16.-án rendeletet  fogadott  el  Shift2Rail megnevezésű közös vállalkozás létrehozásáról , amely állami és magánszektor partnerségét képviseli. Az új jogalany fogja irányítani a jobb vasúti szolgáltatások fejlesztésének támogatására irányuló kutatási és innovációs programot  Európában.

A közös vállalkozás székhelye Brüsszelben van, hivatalosan július elején alakult meg és várhatóan a tényleges működés 2015 elején kezdődik.
Shift2Rail célul tűzte ki, hogy megduplázza a vasúti közlekedési rendszer kapacitását, az életciklus költségek csökkentését -50%-l, a megbízhatóság növelését és a késések csökkentését 50%-l.

Várhatóan a kifejlesztendő innovatív technológiák és megoldások, melyek  bemutatásra kerülnek a Shift2Rail-en belül elősegítik az Európai Unióban a vasúti ágazat versenyképességének növelését   egyéb közlekedési módok  és a külföldi konkurenciával szemben , új munkahelyeket teremtenek és elősegítik az export növelését.

Az új vállalkozás fogja kezelni az összes  vasúttal kapcsolatos az Európai Unió által társfinanszírozott kutatási és innovációs tevékenységet. Aktív  szerepet  fog betölteni az összes érdekelt fél bevonásával , beleértve például  a vasúti berendezések gyártóit,az utasokat, az  áruszállítási szervezeteket, és a vonatkozó tudományos közösségeket.

A Shift2Rail-t az Európai Unió és  a következő nyolc ipari partner alapította meg : Alstom, Ansaldo, Bombardier, Construcciones y Auxiliar de Ferrocariles, Network Rail, Siemens, Thales a Trafikverket. A társult tagok  kiválasztása a tagságra  szóló nyílt felhívás alapján történik. Az OLTIS Group társaságot 2013. évben a SHIFT2RAIL egyik alapító társult tagjává választották. Részt vállal a munkacsomag keretén belül – az IT megoldásokban egy zökkenőmentes és vonzó vasútért  (IP 4),  valamint  Technológiák az elfogadható és attraktív európai áruszállítás számára (IP5) projektben.

Részvételével ebben a projektben az OLTIS Group társaságnak lehetősége van nem csak részese lenni  a jövőbeli vasúti technológiák  kiépítésének folyamatában, de ugyancsak nagyon friss információkat szerezhet a gazdasági irányokról , soron következő rendeletekről és a  várható jogszabályi változásokról. Mindez természetesen  megjelenik az ügyfeleinek  nyújtott termékekben és szolgáltatásokban.