LinkedIn

November 25.-én az OLTIS Hungária vállalat az OLTIS Group, a maďar Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem teljeskörű támogatásával információs napot rendezett a SHIFT²RAIL témáról.

A SHIFT²RAIL az első európai közös vasúttechnológiai kezdeményezés, ami a vasúti termékek új és előrehaladott technológiáinak piacirányította kutatási és fejlesztési újító, innovatív megoldásiak gyors integrálására fog összpontosítani. A SHIFT²RAIL támogatni fogja az európai vasútipar konkurenciaképességét, valamint kielégíteni  az EÚ változó közlekedési szükségleteit. A kutatás és fejlesztés segítségével melyek Horizon 2020 keretében valósultak meg létrejönnek a szükséges technológiák az egységes európai közlekedési tér (SERA) létrehozására.

A rendezvényt felkerestők résztvevők több mint 30 különböző maďar vasútipari vállalatból, közlekedési kutató intézetből vagy vasúti szállítótól, akik szerettek volna tibet tudni az új európai vasúti kutatási és fejlesztési programról és főleg a SHIFT²RAIL-ba való bekapcsolódás lehetőségeiről.

Az NFÜ képviselője, Németh Vilmos megismertette a hallgatókkal az általános támogatási lehetőségeket, melyeket a szervezet nyújthat a vasúti kutals és fejlesztés területén a Horizon 2020 program keretében. A résztvevők megtudták a SHIFT²RAIL közös vállalkozás alapvető adatait, és nemcsak a vasúti szektor somára létező jelentőségét és előnyeit. Megismerkedtek a SHIFT²RAIL technikai aspektusaival, fő tervével és fejlesztési programoval, a SHIFT²RAIL –ban való részvétel lehetőségeivel, kalamit a közeljövő eseményeivel és azok időtartamával. Ezeket az információkat a résztvevőknek Petr Kroča az OLTIS Group kutatási és fejlesztési igazgatója valamint Loudová Alena projektkoordinátor adta át. A Shift2Rail előkészítő fázisába egy magyar szervezet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kapcsolódott be aktívan. Rohács Dániel osztályvezető szavaival alátaámasztotta további maďar cégek és szervezetek részvételét a SHIFT²RAIL projektben és megosztotta az előkészítő fázisban szerzett tapasztalatait, tehát, hogy az aktív részvétel milyen előnyöket jelent és a jövőben milyen előnyt jelent. Nem hiányzott néhány buzdító szó Gecse Gergelytől, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból sem, aki a SHIFT²RAIL-ben résztvevő államok csoportjának képviselője.

A rendezvény arányaiban nagy visszhanggal találkozott és hisszük, hogy segített a magyar cégeknek tudatosítani a vasúti kutatás és fejlesztés finanszírozásának pénzügyi lehetőségeit és a jövőben segítségükre lesz a SHIFT²RAIL projektben való aktív részvételben.

Szeretnénk minden partnerek megköszönni a támogatást, valamint magát az információs napon való részvételt!

S2R_HU_2014_03   S2R_HU_2014_02

S2R_HU_2014_08   S2R_HU_2014_04

S2R_HU_2014_14   S2R_HU_2014_12

S2R_HU_2014_15   S2R_HU_2014_19