LinkedIn

7. 6. – 8. 6. 2018
2018. június 7-8 között került megrendezésre a Zochova-i vidéki hotelben immár harmadik alkalommal a SpeedCHAIN Slovakia 2018 nemzetközi logisztikai konferencia. A konferenciát vállalatunk is támogatta.
A kétnapos konferencia a „LOGISZTIKA: FEJLESZTÉS ÉS MODERN TECHNOLÓGIA“ jelszó alatt sok érdekes témával foglalkozott. A zsúfolásig megtöltött teremben szó volt a szlovák logisztika sikereiről, amely kihasználta az európai lehetőségeket egy perspektivikus ágazat létrehozására. Három szakaszban a konferencia kimerítő áttekintést nyújtott a jelenlegi szlovák logisztika fő témáiról és integrációjáról a közép- és kelet-európai logisztikai téren belül. Az egyéni előadások programja magában foglalta a minőségi oktatás iránti kereslet kérdését, a közlekedési és logisztikai infrastruktúra gyorsabb fejlődését, a jogalkotási korlátok fokozatos csökkentését a modern üzleti életben, valamint a bűnözés és más negatív tényezők elleni küzdelmet, amely gátolja a szlovák gazdaság gyors növekedésének lehetőségét. Komor František, a Szlovák Köztársaság Logisztikai és Szállítási Szövetségének elnöke, aki egyúttal a konferencia első napján a délutáni program szakértői moderátora volt, kiemelte a határ megnyitásával kapcsolatos kockázatokat.

A tematikusan felosztott szakaszok nem csupán a gazdaság egyes területein működő vezető szlovák és külföldi szakemberek előadásait kínálták a résztvevőknek, hanem néhány konkrét kérdésre és természetesen több panelbeszélgetésre is alkalmat adtak. Az esti társasági program megnyitása előtt éppen a vitacsoportos beszélgetések töltötték ki a legtöbb időt, aminek célja többek között a professzionális networkhöz szükséges alkalom biztosítása volt.

Érdekes előadást tartott a „Berakodás és kirakodás szervezése, avagy, hogyan kell időt foglalni és elkerülni a káoszt a rámpákon“ témában Vlastimij Kožej úr, a CID International kereskedelmi igazgatója a „KÖZLEKEDÉSI FOLYAMATOK a kooperatív beszállítói lánc keretében“ szakaszban.

Köszönjük mindazoknak, akik meglátogattak standunkon és előre örülünk a következő találkozásnak.
http://www.speedchain.sk/speedchain-slovakia/