LinkedIn

És megvolt: 2022 június 21-én került sor a „Vasúti Határátkelők“ konferencia 2. évfolyamára, melyet a Vasútért Alapítvány kezdeményezésére rendeztek és indítottak útjára. Társaságunk is a rendezvény partnere volt. A konferencia érdekes előadásokat, tényszerű és érdemi vitákat tartalmazott a kelet-európai határforgalommal kapcsolatos kérdésekről.
A konferencián bemutatásra került a határátkelőhelyek problematikája a vasúti közlekedésben, különös tekintettel a jelenlegi geopolitikai helyzetre.
A panelbeszélgetések során többek között szó esett az Európa keleti részéből és Ázsiából származó külföldi partnerekkel folytatott kereskedelemmel kapcsolatos kérdésekről, valamint azokról a kockázatokról, amelyekkel a TSI ágazatnak szembe kell néznie az elkövetkező években.
Jelentős figyelem volt fordítva az Oroszországot elkerülő új kombinált szállítási folyosók értékelésére. Megismerkedtünk a „Menetrend-szerkesztési folyamat újratervezése” (TTR) projekttel az optimális kapacitásgazdálkodás érdekében, melyet érdekesnek, modernnek és innovatívnak értékelünk.

Már most nagyon várjuk a rendezvény következő évfolyamait!