LinkedIn

Az új nemzetközi kutatási projekt az EUREKA E! 9172 MONET – „Centrális rendszer a közlekedési eszközök mozgásának követésére és kiértékelésére“ jóvá lett hagyva a (VES15) kutatási, fejlesztési és innovációs közbeszerzési versenyen, melyet a Cseh Köztársaság Iskolaügyi, ifjúsági és testnevelési minisztériuma hirdetett meg.

A projekt három évre van szabva, a 2015 évvel kezdődően és közel 970 ezer Eur költségvetéssel.

A projekt centrális adatbázis alkalmazáson keresztül fog foglalkozni kutatással és fejlesztéssel, valamint adat kiértékeléssel, közlekedési eszközök mozgásának irányításával,  figyelésével a felhasználói alkalmazások adatcseréje és igényei alapján közlekedési eszközök mozgásainak követésére szolgáló a jelenlegi telematikai megoldásokhoz kötődve.

A külső felhasználók alkalmazásaiból nyújtott belépő adatok (közúti tehergépkocsik, konténerek és vasúti kocsik vagy mozdonyok pozíciói) lesznek értékelve, átszámítva, optimalizálva vagy összehasonlítva a földrajzi zónák és az infrastruktúra adataival. Az eredmények főleg specifikus állapotbeli igényekre, potencionális veszélyekre, szituációk leírásra illetve távolságok vagy idők kiszámítására irányulnak.

A projekt célja megoldani az adatcsere problémát különböző helyi hatókörű rendszerek között, melyeket főleg szállítók használnak. A feladat tehát kifejleszteni egy központi rendszert a biztonság érdekében és a felhasználónak nyújtotta komfort bebiztosítása.

Az OLTIS Group vállalat résztvesz a projekt előkészítésében és adminisztrálásában, a fejlesztő a CID International az INTENS Corporation cseh céggel együtt, valamint két külföldi partnerrel: Zsolnai Egyetem és a Politechnika Krakowska.