LinkedIn

2015 szeptember 30. – október 1. között folyt a Vasúti közlekedés horizontjai 2015 nemzetközi konferencia, amit hagyományosan Strečno-ban, a Szlovák Köztársaság Állami Vasutainak Központi oktatási és pszichológiai intézetében tartottak. A konferenciát Zsolnai Egyetem szervezte a Szlovák Köztársaság Közlekedési, építésügyi és regionális fejlesztési minisztériumának égisze alatt.

A konferencia első napja, szeptember 30.-ka a szakmai előadások és viták jegyében telt. Az idei év központi témája a „Vasúti szállítás helyzete az EU közlekedési rendszerében – új kihívások a közlekedéspolitikában“ volt. Ebben a szellemben prezentálták az előadók hozzászólásaikat, melyek további szűkebb témakörökre voltak bontva, mint Vasúti infrastruktúra; Menedzsment, marketing és ekonómia a vasúti közlekedésben vagy az Intermodális szállítás.

Az OLTIS Group nemcsak financiálisan támogatta a konferenciát, hanem gazdagította is a programot rögtön két szakmai előadással is. Lubomír Suchánek az OLTIS Slovakia cégből tartott előadást „SYMOZA – űrszelvény mérése“ témában, valamint Alena Loudová hozta közelebb a hallgatókhoz az „Európai vasútkutatás finanszírozásának lehetőségei és sikeres példái“ témát.

Egy kirándulás keretében, ami a konferencia második napján volt, a résztvevők a „Kék nyíl“ M274.0 különleges történelmi motorkocsoval utaztak. Ez a vonat elvitte a látogatókat Púchovba, ahol meglátogatták a Szlovák Állami Vasutak közledésirányítási központját, ahonnan a Púchov-i vasútállomás és a mellékszakaszok üzemét irányítják.