LinkedIn

Vállalatunk részt vett a Tudomány, Kutatás és Fejlesztés nagyvásáron, ami 2016. március 9-11. között folyt a Brünn-i kiállítás területén. A nagyvásárral egy-időben, a hozzá kapcsolódó területen folyt a Tudomány, Fejlesztés és Kutatás 2016. évi szakmai konferencia is.

Az OLTIS Group a nagyvásáron saját standján prezentált és ezzel egyidejűleg a látogatók konferencia keretében hallhattak szakmai előadást is az OLTIS Group kutatási és fejlesztési igazgatójától, Petr Kroča Úrtól.

A konferencia első napján előadása a „Lehetőségek az európai kutatási és fejlesztési programokban a cseh szervezetek számára” témával foglalkozott, melynek keretében a hallgatóknak bemutatott néhány konkrét sikeres, jelenleg is tartó vagy már megvalósult dotációs kutatási és fejlesztési projektet az OLTIS csoportnál az eredmények gyakorlati alkalmazásainak konkrét példáival, különös tekintettel a projektekre, melyek a vasúti teher, ill. személyforgalom digitalizációjára irányulnak. A jelenlévő nézőkkel és hallgatókkal megismertette az aktuális dotációs lehetőségeket is, és befejezésképpen mindenkit felhívott, hogy kapcsolódjon be és ajánlásaikkal járuljanak hozzá a projektekhez.

A Tudomány, Kutatás, Fejlesztés Nagyvásár második napján Petr Kroča a kísérő program keretében fellépett előadásával, amit az olyan kutatási, fejlesztési, innovációs pénzügyi eszközöknek szentelt, mint az a EUREKA (nemzetközi együttműködés a kutatás és fejlesztés piacorientált eredményeire), a HORIZONT 2020 (EU kutatási és innovációs keretprogramja a 2014 – 2020 időszakra) és a SHIFT2RAIL (a vasútipar és az Európai Bizottság első európai közös vállalata a kutatásra, innovációra és az új, fejlett technológiák integrálására az innovatív vasúti termékekhez és folyamatokhoz) a projektek finanszírozásának szemszögéből, és a vasútközlekedési terület aktuális nyílt áttekintésével.

A Tudomány, Kutatás, Fejlesztés Nagyvásár első éve a kutatás és fejlesztés gyakorlati eredményeire és felelősségére volt tematikusan összpontosítva. A Nagyvásár lehetőséget adott a különböző irányzatú szakemberek találkozására és a tapasztalatok átadására a kutatási projektek területéről. A látogatóknak alkalmuk nyílt a két kiállítási napon megismerkedni nemcsak a Cseh Köztársaság tudományos-fejlesztési munkahelyek projektjeivel.