LinkedIn

Az Oltis Group ajándékát ötvenezer korona értékben pénteken Mirek Žbánek polgármester vette át a város részére. 620 darab speciális FFP2 kategóriájú szájmaszkról volt szó, melyeket elsősorban az egészségügyben dolgozók kapnak. Olomouc így igyekszik biztosítani a szájmaszkokat és reszpirátorokat a város lakóinak, főleg azoknak, akik az ún. első vonalban mozognak.

„Gondolkodtunk, hogyan lehetnénk hasznosak és végül úgy döntöttünk, hogy az első vonalban lévő embereket fogjuk támogatni,“ mondta az ajándékozó részéről Miroslav Fukan ügyvezető igazgató, akinek vállalata vasútközlekedési softwarrel dolgozik. Véleménye szerint az egyszer használatos szájmaszkok nyolc órát kibírnak és a vírusok 95 százalékát megfogják.

Mirek Žbánek polgármester megerősítette, hogy a maszkokat az egészségügyi és szociális dolgozók kapják. „Ez az áru a válságstáb raktárában sokáig nem marad,“ jelentette ki a polgármester, aki nagyra értékelte az ajándékot. „Egyszer csak felhívott Merek Fukan, hogy régebben valamilyen eseményen beszélgettünk a vállalatok társadalmi felelősségéről és mire lenne szükségünk. Tekintettel arra, hogy a reszpirátorok és fertőtlenítők saját forrásainkból származnak, képletesen szólva a szájmaszkok mellett voksoltunk,“ jegyezte meg Žbánek polgármester.

A szájmaszkok szövetét az OLTIS Group marketing igazgatója, Stanislav Koutný utasítása alapján a litvínovi Nanogroup társaság készítette. A varrást egy autóipari vállalat végezte el.

OLTIS Group daroval rousky