LinkedIn

Az EUREKA program Vezető tisztviselői csoportjának nemzetközi döntésével, 2017. januárjában három, új kutatási és fejlesztési projektünk került jóváhagyásra:

EPLOS (kivitelező a CID International, együttműködve a RELIANT nevű cseh céggel) – a projekt célja szofver megoldás kutatása és fejlesztése webes platformon, ami azon szükséges információk átadására fog szolgálni, melyek a logisztikai szolgáltatások biztosításához szükséges egész logisztikai lánc, és infrastruktúra keretében lévő összes résztvevőt érintik. Nemzetközi partnereink: Zsolnai Egyetem, Rijeca-i Egyetem, Varsói Egyetem és OLTIS Polska.

ERIC Mobil (kivitelező JERID) – a projekt célja: az Európa és Ázsia vasúti teherszállítási információs centrum (ERIC) szoftver megoldás kutatása és fejlesztése táblagép és okostelefon mobilberendezésekhez, melyeket vasúti szállítással foglalkozó szállítók, szállítmányozók, speditőr és logisztikai cégek alkalmaznak Európában. Nemzetközi partnereink: Zsolnai Egyetem, Krakkói Műszaki Egyetem és OLTIS Polska.

OPTILOAD (kivitelező OLTIS) – a projekt fő célja, modern szoftver alkalmazás kutatása és fejlesztése nagy terjedelmű és mennyiségű áru speciális technikával való optimális berakodásához, nyitott vasúti kocsikra. Nemzetközi partnerünk a Krakkói Műszaki Egyetem.

A projektek időtartama négy év, amely a 2017-es évben indul.

Az EUREKA nemzetközi ipari kutatási és fejlesztési program több, mint 40 tag és 3 társult ország részvételével zajlik. Ennek a programnak a célja: támogatni a nemzetközi együttműködést az iparvállalatok, kutató intézetek és főiskolák, egyetemek között, továbbá megteremteni a feltételeket az európai ipar technikai és technológiai fejlődésének és teljesítményének növeléséhez, fejleszteni a közös infrastuktúrát, valamint több országot érintő problémák megoldása. A projekt eredményei kiváló minőségű termékek, fejlett technológiák és szolgáltatások, melyek versenyképesek a piacon.