LinkedIn

2017 április 27-28. között tartott közös workshopot partnereivel az OLTIS Group vállalat, a CAPACITY4RAIL kutatási projekt keretében.

A CAPACITY4RAIL az EU 7. kutatási, technológiai, és fejlesztési keretprogramjának része. A projekt költségvetése 15 millió euró, és 46 partner vesz benne részt, 13 európai országból és Törökországból egyaránt.

Az Olomouc-i workshopon 17 különböző szervezetből és 9 európai országból vettek részt a partnerek. Többek között a vasútvállalatok, pályahálózat-működtetők, egyetemek, ipari vállalatok együttműködésével zajlott az esemény. A műhelymunka a vasúti üzemvitel tervezésére és irányítására fókuszált, amelynek eredménye kedvező árú, rugalmas, innovatív és nagy kapacitású európai vasúti rendszernek kell lennie a 2030/2050 évekre.

A szeminárium első napján, melyet Egidio Quaglietta úr (Network Rail) vezetett, a következő témák szerepeltek: áttekintés a kapacitás növelésére, a vasútszállítási lehetőségek elbírálásának automatizált eszközei, a súlyos veszteségekkel járó üzem optimalizált stratégiai irányítása, szimuláció és modellezés a tervezés támogatására a vasútközlekedés irányításában kapacitás növelés céljából és a vasúti üzemvitelhez szükséges adatok. A szeminárium nagyszerű lehetőséget nyújtott a legújabb fejlesztések megvitatására, egyebek között a vasútüzemi tervezés, vasútüzemi szimuláció, vonatközlekedés irányítás és innovatív adat architektúrák fejlett eszközeiről, melyek lehetővé teszik a vasúti rendszerek digitalizációját.

 

11