LinkedIn

A CID International, a.s. részvénytársaság 2016. május 11-én a Nosreti Borászatban (Vinařství) workshop műhelyt rendezett, ahol ügyfeleinek bemutatta újdonságait az IT területéről. Az újdonságok főleg a mobil technológiákat érintették, melyek jelentősége életünk minden területén növekszik, beleértve a logisztikát is.

Érdekes vita alakult ki főleg a Smartphone alkalmazásokkal kapcsolatban, ami a diszpécserek és járművezetők közti kölcsönos kommunikációt segíti. Az alkalmazás lehetővé teszi a járművezető által megadott tevékenységek on-line átvitelét egyenesen a LORI rendszer diszpécser táblájába, támogatja a menetokmányok automatikus létrehozását, tartalmazza a káreseteket nyilvántató modult (beleértve a fotódokumentációt is) és tud dolgozni QR vagy vonalkódokkal.

Érdeklődést ébresztett az MVC (Model-view-controller) platformon létrehozott  web megrendelés új verziója is, amihez a CID International vállalat megalkotott egy mobil alkalmazást is, ami a megrendelések egyszerű beadására és áttekinthető ellenőrzésére szolgál a weben Smartphone-on keresztül. Nem maradtak érdeklődés nélkül a további bemutatott újdonságok sem, melyek közé tartozik a nyomtatott jelentések felhasználó általi rögzítésére szolgáló modul, a diszpécser-tábla új verziója vagy az új kalkulációs modul és az útvonal modellezés tekintettel a kiválasztott megrendelések releváns paramétereire.

Az utolsó előadások a közlekedés területén kihasználható aktuális támogató programokat érintették és az új, különösen ígéretes technológiát a SIGFOX francia cégtől, ami az adatátvitelre a földi állomások hálózatát használja. A Cseh Köztársaságban ezt a T-Mobile vállalat biztosítja be. Ennek a megoldásnak a fő előnyei a nagyaságrendekkel olcsóbb beszerzési és üzemeltetési költségek összehasonlítva a jelenleg elterjedt GPS vagy GPRS rendszerekkel.

A workshopon kb. 30-an vettek részt 12 cégből, akik pozitívan értékelték nemcsak a bemutatott újdonségokat, hanem értékelték a lehetőséget is a kölcsönos vitára és a nem formális tapasztalat cserére a program hivatalos része után.

A CID International társaság köszöni az összes résztvevőnek az érdeklődést termékeink iránt és előre örül a következő hasonló alkalommal  is a közeli találkozásnak.

 

Workshop pro silniční dopravce a speditéry Workshop pro silniční dopravce a speditéry Workshop pro silniční dopravce a speditéry Workshop pro silniční dopravce a speditéry1